Slefuire si finisare beton

Slefuire si finisare beton

Reconditionare,slefuire pardoseala din beton atunci când elicopterizarea nu a reusit.

De multe ori incercarea de a elicopteriza o pardoseala din beton nu are rezultatul dorit.

Cauzele elicopterizării gresite sunt multiple:

 • stratul suport pentru noua pardoseala din beton nu a fost pregatit corespunzator
 • temperatura exterioara in momentul instalării pardoselei din beton nu este propice, temperaturi ridicate sau ploaie
 • cantitatea de quartz , aplicata pe metrul patrat nu este constanta sau nu este corespunzatoare instructiunilor din proiectul de realizare
 • elicopterizarea pardoselei din beton s-a inceput cand betonu a intrat deja in priză, nerespectarea timpilor impuși
 • lipsa experienței echipei care efectuează elicopterizarea betonului
 • defectarea elicopterelor care finisează pardoseala din beton
 • ora tarzie la care se face finisarea pardoselei din beton, deranjul vecinilor

 

Elicopterizare gresita beton, slefuire pardoseala

Variante reconditionare pardoseala beton

Ce putem face? Cum putem remedia elicopterizarea cu defecte a pardoselei din beton?

Sunt mai multe metode care pot ascunde elicopterizarea cu defecte ale betonului.

 • Probabil se poate monta pe pardoseala din beton o gresie
 • Se poate aplica o vopsea peste betonul elicopterizat
 • Se poate monta o pardoseala flotantă peste beton
 • Se poate instala o pardoseala din lemn sau din piatră

Pentru a lua o decizie trebuiesc analizate criteriile de funcționalitate ale pardoselei respective si destinația acesteia, dar nu în ultimul rând și bugetul alocat pardoselei. Dacă recondiționăm o elicopterizare cu defecte sigur bugetul a fost depășit.

Varianta de montare gresie peste beton este aleasa pentru interior, dar nu in toate cazurile. Uneori nu mai poți supraînalta pardoseala si esti nevoit sa pastrezi nivelul actual. Atunci se recurge sau este indicat slefuirea si finisarea pardoselei din beton.

Se pastreaza nivelul actual al betonului, se polizeaza betonul până la obținerea finisajului dorit.

Finisare pardoseala beton, adna interdom

Cu siguranță slefuirea pardoselei din beton poate produce rezultate mai bune decât elicopterizarea suprafetei din beton. La slefuirea betonului nu esti conditionat de momentul execuției. Singurul impediment este faptul sa slefuirea betonului tine cont de timpul de intarire al betonului. Adică pardoseala din beton turnată se poate slefui si finisa numai după ajungerea betonului la maturitate( 21-28 zile) altfel utilajele de slefuit smulg agregatele in loc sa le taie, producând o pardoseala cu defecte.

Elicopterizare cu defecte, remediu slefuire

Dacă se doreste vopsea pe beton,

Atunci se poate slefui pardoseala de beton pentru eliminarea urmelor produse de elicopter. Se pot face reparații profesionale pe pardoseala din beton finisată, se pregătește betonul pentru aplicare vopselei de beton.Este indicat ca prima operatie inaitea plicarii de vopsea de beton sa fie slefuirea pardoseleidinbeton, pentru a inlatura stratul superficial al betonului , stratul neaderent si plin de nisip. Se poate continua slefuirea cu toate granulațiile de diamant până când pardoseala din beton capata aspectul de beton slefuit si elicopterizat. Normal că se poate si personaliza prin colorarea pardoselei din beton.

Colorare pardoseala din beton, adna interdom

Colorare pardoseala din beton, adna interdom

Refacerea aspectului lucios al betonului

Refacerea aspectului lucios al betonului se face prin slefuirea repetata cu utilaje profesionale de finisat pardoseli. Ajutati de soluții de durificare, care modifica rezistenta pardoselei din beton se poate reda aspectul, finisajul pardoselei gata de utilizare. Tot solutiile de beton ne ajuta sa protejam betonul impotriva lichidelor obtinand un strat protector, un film constant de protectie la suprafata podelei din beton pentru o protectie sporita sau substante care patrund adanc in pardoseala modificand structura betonului. Toate aceste solutii de tratare a betonului influenteaza pretul slefuirii betonului.

Beton lustruit, adna interdom 

Refacerea aspectului elicopterizat prin slefuire

Refacerea aspectului elicopterizat prin slefuire presupune inlaturarea urmelor lasate de palele elicopterului care a finisat si nivelat betonul. Elicopterizarea betonului nu presupune intotdeauna si adaugarea de quartz pe suprafat betonului, chiar daca acesta creste rezistenta la abraziune si confera un aspect unic pardoselei.

Quartzul aplicat prost pe suprafata betonului se va exfolia, se va desprinde de pe pardosela de beton. Deci mai devreme sau mai tarziu quartzul tot trebuie inlaturat de la suprafata podelei.

Fie ca se foloseste metoda de buciardare a suprafetei de beton, fie metoda de slefuire rezultatele sunt comparabile, rezultand o pardosela plana din beton, pe care se pot realiza diferite finisaje.

 

Finisare beton intarit, adna interdom

Dacă vorbim de pardoseli situate in magazine de profil, malluri, magazine de bricolaj sau  magazine de constructii unde betonul a fost elicopterizat, atunci reconditionarea acestui beton este posibila si realizabila cu bugete relativ mici. Pardoseala din beton elicopterizat devine inestetica datorita traficului pe suprafata, datorita detergentilor folositi la intretinere regulata. Se produc gaurele in pardoseala de beton elicopterizata, gaurele in care se retine mizeria si care trebuiesc eliminate prin slefuire pentru a reda aspectul de nou.

Reconditionare pardoseala industriala din beton, adna interdom

Reconditionare pardoseala industriala din beton,adna interdom

 

Vezi aici un filmulet cu o probă realizata de noi pe o pardoseala din beton:

https://youtu.be/np3XPzAy-Nk

Call Now Button