Tratamente Pardoseli Mozaic

 

Mozaicul este o tehnică de artă decorativă, o parte a designului în interiorul casei cât și în exteriorul locuinței. Mozaicul este tehnica de a forma imagini din piese mici din piatră de marmură, sticlă, bucăți de gresie.

Mozaicul pe pardoseală, folosește aceeleași elemente: 

 • praf de marmură
 • mozaic de marmură
 • ciment
 • coloranți pentru beton

-toate aceste elemente combinate și montate pe o pardoseală de către o echipă specializată în mozaicuri, conduc la obținerea unor suprafețe foarte rezistente în timp, iar dacă sunt desenate de arhitecți pot deveni opere de artă rivalizând cu rășinile epoxidice sau covoarele de pvc.

Din păcate turnarea pardoselilor de mozaic din marmură a fost înlocuită cu aplicarea de gresie, covoare pvc, rășini sau parchet laminat.
Motivele sunt multiple: prețul pentru turnarea mozaicului, prețul pentru șlefuit mozaic este foarte ridicat implicând multă manoperă și materiale.
Materialele limitate (praf de marmură doar alb, mozaic de marmură alb, posibilitate limitată de colorare).
După turnarea pardoselei din mozaic urmează operația de șlefuire mozaic, care se realizează de către o echipă de șlefuit cu mașini de șlefuit mozaic, aceleași utilaje de șlefuit folosite la șlefuirea suprafețelor de marmură. Șlefuirea pardoselei mozaicate, poate fi făcută cu apă sau pe uscat.
Indiferent unde este montat, turnat mozaicul: mozaic în baie, mozaic în bucătărie, mozaic în exterior sau în interior el are nevoie de anumite tratamente.

ȘLEFUIRE MOZAIC

Imediat după turnarea pardoselei de mozaic după rețeta de mozaic prestabilită urmează procesul de șlefuire a mozaicului nou turnat.

Etapele necesare obținerii unei pardoseli plane sunt multiple și anevoioase:

 • șlefuire de degroșare mozaic
 • șlefuire de finisare mozaic
 • chituire pardoseală
 • durificare pardoseală
 • finisare pardoseală mozaic
 • lustruire mozaic

Toate aceste operații de șlefuire sunt compuse din mai multe treceri succesive pe suprafața mozaicului cu diferite discuri de șlefuit mozaic, speciale montate pe mașina de slefuit mozaic sau marmură.

Șlefuirea mozaicului poate fi făcută și cu flexul dar numai în zone greu accesibile, sub calorifer, în margine sau pe vertical dacă este cazul. Nu este indicat folosirea flexului pentru șlefuire în câmp deschis, sau remedierea micilor imperfecțiuni pe suprafață.

  În urma operațiilor de șlefuire primară, de degroșare se obține o suprafață dreaptă, dar cu multe găurele și foarte zgâriată.

FINISAREA PARDOSELEI DE MOZAIC

Șlefuirea mozaicului beton este formată din chituirea pardoselei de mozaic și apoi finisarea, eliminarea zgârieturilor de pe pardoseală, apărute la primele operații de planeizare.

Cu ce se șlefuiește, finisează mozaicul ține de firma de șlefuit. În trecut pentru finisarea mozaicului se foloseau pietre de șlefuit mozaic și discuri de finisat.

Tehnologia modernă de șlefuit folosită de echipa ADNA INTERDOM se bazează pe șlefuirea cu apă folosind discuri de finisat mozaic și dischete diamantate special concepute pentru a tăia piatra de mozaic de marmură.

Mașinile de șlefuit mozaic, performante, de ultimă generație dedicate suprafețelor industriale ne asigură o rapiditate crescută și o calitate  finală a pardoselei de invidiat.

Pentru a obține o pardoseală plană, un luciu neîntrerupt pardoseala din mozaic are nevoie și de o chituire cu praf de marmură, chit sau rășini speciale plus o marire a rezistenței la abraziune folosind durificatori de pardoseală sau diverse soluții de întărire a podelei.

LUSTRUIRE MOZAIC

După șlefuirea și lustruirea podelei de mozaic, pentru a prinde culoare, pentru a fi lucios, strălucitor mozaicul are nevoie de lustruire sau cristalizare.

Soluțiile de lustruit mozaic folosite de către echipa noastră sunt testate și dau rezultate.

Praful de lustruit pardoseli sau lichidul de cristalizat împreună cu monodiscurile puternice folosite redau strălucirea suprafeței din mozaic.

Mozaicul indiferent din ce este alcătuit, mozaic clasic din beton mozaic, praf de marmura, mozaic de marmură, mozaic venețian cu spărtură de marmură sau spărtură de travertin, marmură spartă, marmură albă sau marmură colorată mai greu de procurat toate aceste se pot lustrui sau cristaliza.

Discurile din pâslă specială împreună cu praful de lustruit folosit de Adna Interdom dau rezultate pe pardoselile din mozaic.

RECONDITIONARE MOZAIC

După o utilizare îndelungată a unei pardoseli din mozaic, aceasta are nevoie de o recondiționare a aspectului. Refacerea aspectului inițial, redarea luciului poate fi făcută doar de o firmă de șlefuit pardoseli. Uneori soluțiile de curățat mozaic, sau soluțiile folosite la întreținerea zilnică poat afecta suprafața pardoselei, producând mici imperfecțiuni. Acești pori impreună cu zgârieturile apărute pe pardoseală conferă suprafeței un aspect murdar, neîngrijit indiferent de numărul de spălări de pardoseală făcute de firma de curățenie.

Reconditionarea pardoselei din mozaic se poate face doar prin șlefuirea suprafeței și lustruirea ulterioară. Aparatele de șlefuit, soluțiile folosite pentru recondiționat pardoseala veche, curățarea mozaicului reafac pardoseala din mozaic de marmură.

 Prețul pentru șlefuirea mozaicului vechi sau pentru recondiționarea mozaicului vechi este stabilit în urma unei vizionări a pardoselei de către un specialist al firmei noastre.

Prețul este influențat de starea de degradare a pardoselei de mărimea suprafeței, de locație și de coplexitatea intervenției.

Curățarea mozaicului poate fi făcută doar cu detergenți de pardoseală, dar nu se pot înlătura imperfecțiunile pardoselei. Firmele de curățenie folosesc acest procedeu de spălare a mozaicului și apoi lustruire cu ceară de pardoseală.

Deținem multe informații legate de șlefuirea pardoselilor din mozaic, recondiționarea pardoselilor din mozaic de marmură și lustruirea mozaicului infirmații dobândite în 20 ani de experiență.

Putem șlefui pardoseli din mozaic nou și mozaic vechi clasic sau mozaic venetian de marmură, beton mozaic situate în București sau zonele limitrofe precum și în țară deplasări pentru suprafețe industriale interioare, in bucătării sau spații de producție alimentară.

 Au apelat la serviciile noastre de slefuire pardoseli,

 

 • Teatrul Toma Caragiu Ploiești- șlefuire/ lustruire pardoseală
 • Teatrul foarte mic București-șlefuire/ lustruire/ impermeabilizare pardoseli
 • Muzeul Bucureștilor-Palatul Șuțu – șlefuire/ protecție pardoseli
 • Muzeul Antipa București-recondiționare pardoseală mozaic
 • Carmangerii, Spații de producție alimentară- pardoseli continuie/slefuire/ impermeabilizare
 • Depozite frigorifice și Spații alimentare-pardoseli fără rosturi, lavabile, ușor de întreținut
Call Now Button