Tratamente pardoseli din marmură

 

Dacă începem prin a defini marmura- piatra naturală, utilizată pentru construcție este o rocă metamorfică, compusă din calcit și obținută prin metamofoza calcarului. Numele din greacă pentru marmură este echivalent cu strălucire, lucire – deci marmura indiferent de culoare trebuie să strălucească.

Indiferent unde este montată marmura interior sau exterior, sunt câteva aspecte de care este bine să tineți cont. În momentul în care achiziționați placajul din marmură  destinat montării pe pardoseala dumneavoastră,vânzătorul nu o să menționeze faptul că aveți nevoie de un montator de marmură profesionist, de adeziv de marmură special și dacă doriți ca pardoseala dumneavoastră din piatră naturală să arate uniform, plan și fără defecte de montaj aveți nevoie de serviciul de șlefuire pardoseli din marmură efectuat de către o firmă de șlefuit marmură.

Marmura de calitate, montatorul pardoselei de marmură și firma de șlefuit alese conduc la obținerea unor rezultate finale spectaculoase.

Tratamentele aplicate marmurei

Echipa care montează pardoseala din marmură poate rectifica micile defecte apărute pe pardoseală datorită plăcilor defecte sau de grosimi diferite, cu mijloacele de șlefuire avute la îndemâna precum slefuirea marmurei cu flexul, cu discuri de șlefuit marmură, o șlefuire de pardoseală realizată manual și local, dar aceste intervenții realizate manual pe marmură se vor abserva la finalul realizării pardoselei din marmură, poate culoarea pardoselei din marmură să estompeze aceste denivelări de suprafață.

Nu suntem o echipă care montează marmură dar activăm în acest domeniu de 20 ani și putem recomanda o firmă de montaj pardoseli sau un montator profesionist de marmură cu experiență în piatră naturală deoarece șlefuirea pardoselei din marmură realizată după montarea placajului, montaj profesionist, este mult mai rapidă iar rezultatele obținute după șlefuire și lustruire sunt cele așteptate.

ȘLEFUIRE MARMURĂ

Șlefuirea pardoselei din marmură făcută de către o echipă profesionistă cu experiență în acest domeniu asigură obținerea unei calități finale, superioare pentru pardoseala dumneavoastră din piatră naturală.

Serviciile profesionale de șlefuire efectuate de către firma noastră asigură obținerea unei bune planeizari a podelei de marmură, prin folosirea de utilaje profesionale pentru suprafețe de marmură. Tehnologia diamantată de ultimă generație alături de experiența echipei de șlefuit conduc la transformarea marmurei uzate sau a marmurei nou montate în pardoseli plane.

FINISAREA PARDOSELEI DE MARMURĂ

Finisarea pardoselei din marmură face parte din procesul de tratare al marmurei. Slefuirea este primul pas urmat de procedeul de finisare al suprafeței de marmură. Utilizând șlefuirea marmurei cu diamante , discuri metalice, dischete din rășină speciale pentru marmură se obține o semifinisare ce precede operațiilor următoare.

Fiecare pas realizat corect de echipa sau firma de șlefuit duc la realizarea pardoselei perfecte sau aproape perfecte – tindem către perfectiune.

Chituirea rosturilor pardoselei se poate face cu rășină specială  de marmură sau cu chit de piatră. Pentru unele placaje de marmură este necesară o rechituire și pe suprafața plăcii de marmură datorită consistenței acesteia.

Toate aceste materiale și manopere corectează prețul pentru recondițioanarea unei suprafețe de marmură.

LUSTRUIRE MARMURĂ

După procedeul de șlefuire și finisare marmură, după chituirea podelei și eventual durificarea pardoselei din piatră naturală se face lustruirea suprefeței de marmură.

Lustruirea podelei din marmură se face cu praf de lustruit sau cu soluții lichide de lustruit marmură. De fapt acesta este ultimul tratament aplicat pardoselei de marmură și are rolul de a închide porii suprafeței, de a obține o suprafață finală lucioasă și strălucitoare. Polishul  marmurei, realizat astfel necesită experiență, utilaje profesionale și performante pentru finisat pardoseli din marmură.

Experiență, deoarece fiecare pardoseală, tip de marmură reacționează diferit la același praf de cristalizat. Cristalizat marmură, da, deoarece acesta este termenul tehnic, profesional folosit, nu polishat marmură.

IMPERMEABILIZARE MARMURĂ

 După șlefuirea pardoselei, finisarea suprafeței, chituirea și durificarea podelei, cristalizarea și lustruirea acesteia, marmura are nevoie de o extraprotecție – impermeabilizare.

Impermeabilizarea marmurei se poate face cu soluții profesionale de protectie piatră pe bază de solvent sau impermeabilizanți de marmură pe bază de apă.

Sau se poate aplica o protecție cu ceară.

Impermeabilizarea marmurei are rolul de a proteja suprafața podelei din piatră naturală la acțiunea lichidelor, la pătarea cu diferite substanțe, chiar și simpla spalare poate păta marmura. În primii metrii apa este curată, apoi devine murdară, deci plimbăm apa murdară pe resul suprafeței de spălat, dacă se spală sau se curăță marmura cu mopul, nu este cazul atunci cănd întreținerea podelei din marmură este făcută de o firmă de curățenie cu utilaje profesionale de curățat marmura dotate cu aspiratoare de lichide.

RECONDIȚIONARE MARMURĂ

 Recondiționarea pardoselilor din marmură trebuie făcută regulat.

Pentru că ați ales o pardoseală nobilă, naturală acesta are nevoie de un tratament special și periodic.

Firma noastră de șlefuit marmură vă poate indica un plan de întreținere a suprafeței din marmură, întreținere realizată de către dumneavoastră astfel încât recondiționarea sau reșlefuirea pardoselei naturale să nu se realizeze prea des, costurile cu menținerea aspectului sau cu restaurarea aspectului pardoselei să fie minime sau reduse pe cât posibil.

Intreținerea marmurei se realizează folosind detergenți speciali și ceruri de întreținere marmură.

Din păcate recondiționarea marmurei este necesară la o anumită perioadă de timp, perioadă mai scurtă sau mai indelungată in funcție de traficul pe suprafața pardoselei de marmură, de soluțiile de curățare a marmurei folosite, de duritatea marmurei. Toate acestea conduc la o restaurare a marmurei apelând la o firmă de recondiționare pardoseli din marmură.

Echipa noastră de șlefuit pardoseli,  Adna Interdom vă poate ajuta sa redați strălucirea inițială a pardoselei dumneavoastră.

 Au apelat la serviciile noastre ,

PiatraOnline / slefuire , lustruire pardoseală ardezie/ slefuire , lustruire marmură Volakas

Muzeul Antipa / slefuire, lustruire, mozaic

Muzeul Bucureștilor / șlefuire , lustruire travertine

Mall Vitan / Magazin Massimo Dutti / slefuire, lustruire marmură

Mall Afi Cotroceni/ Magazin Massimo Dutti/ slefuire lustruire marmură

Teatrul Toma Caragiu Ploiești/ slefuire, lustruire marmură de Rușchița

Clădirea A.S.E. București/ slefuire, lustruire pardoseli

Teatrul foarte Mic București/ șlefuire, lustruire pardoseli marmură

Mall Coresi Brașov/ magazin Massimo Dutti/ șlefuire marmură

 

Call Now Button