TRATAMENTE PARDOSELI DIVERSE
RECONDITIONARE SUPRAFEȚE DIN BETON
Șlefuirea podelelor din beton pentru restabilirea aspectului inițial, folosind tehnică diamantată, tehnică de slefuit și finisat pardoselile dezvoltată de Klindex Italia, cu rezultate de excepție pe suprafețele astfel tratate.
Slefuirea și finisarea pardoselilor industriale din beton situate în spații de producție , spații de depozitare are rolul de a stabiliza pardoseala din ciment, inlăturarea parfului, durificarea pardoselei si cresterea rezistenței la abraziune.
Aspect inițial al unei pardoseli industriale din beton situate intr-un deposit, inainte de slefuirea si finisarea pardoselei.

După slefuirea suprafetei din beton folosind tehnica diamantata profesionala,
- Slefuirea betonului
- Repararea ciupiturilor
- Durificarea pardoselei
- Finisarea podelei
- Protectia suprafetei
Pardoseala astfel tratata capata un aspect de nou, fiind pregatita de o noua utilizare.

ELIMINARE ADEZIV DE GRESIE
In urma decopertării gresiei de pe pardoseală adezivul ramas poate fi înlaturat de pe podea prin slefuire, prin buciardare pardoseala, prin frezare suprafata.
In functie de noua acoperire se va allege modalitatea de scoatere a adezivului ramas.
Pentru a obtine o suprafata plana probabil este necesara buciardarea adezivului urmata de o slefuire de pardoseala.
Daca se doreste coborârea nivelului atunci se va alege frezarea pardoselei, prin acest procedeu se pot elimina mai multi milimetri de material, spre deosebire de slefuirea pardoselei unde se pot elimina 1-3 mm de beton.
Avem un exemplu de eliminare de adeziv de gresie de pe o sapa de beton prin procedeul de buciardare al suprafetei.

După buciardarea podelei, adezivul a fost eliminat si suprafata podelei pregatita pentru aplicarea unui strat final de microciment. Eventualele denivelari sau diferente de nivel aparute in urma buciardarii au fost remediate cu o sapa autonivelanta.

RECONDITIONAREA PARDOSELILOR DIN TERAZZO- MOZAIC
Reinventarea pardoselilor din mozaic, folosind componente moderne, rășini, cimenturi speciale, lianți, amorse epoxidice, agregate diverse nu doar mozaic de marmura.
Chiar dacă suprafețele din terrazzo- mozaic sunt mai rezistente fata de podelele din mozaic classic tot au nevoie de o reconditionare periodica si de o aplicare a unor protectii suplimentare precum impermeabilizanti, ceruri de pardoseala.

Slefuirea si reconditionarea pardoselilor din mozaic terrazzo poate fi facuta cu apa sau pe uscat, dar in toate procedeele folosite sunt necesare masini de slefuit pardoseli din mozaic.

Indicat este ca reconditionarea mozaicului sa fie facuta de o firma de slefuit pardoseli cu experienta.
ELIMINAREA RASINILOR SI VOPSELEOR
In ultima perioada de timp rasinile epoxidice si vopselurile au fost intens folosite pentru finisarea , acoperirea pardoselilor industriale interioare, in bucatarii, in spatii de depozitare, in abatoare sau in spatii de procesare alimente.
După o utilizare intensa aceste vopseluri sau rasini epoxidice aplicate pe pardoseala, incep sa se toceasca, sa se exfolieze sau sa devina greu de intretinut, curatat.
Cauzele sunt multiple, de la aplicarea necorespunzatoare pe pardoseala, pregatirea defectuoasa a stratului suport, grosimea stratului de vopsea aplicat, caracteristicile vopselei, rezistenta la trafic sau elasticitatea acesteia toatea acestea insumate produc neplaceri.

Soluția propusa este de a elimina rasina exfoliata prin slefuirea stratului suport si pregatirea pardoselei pentru aplicarea unui alt strat de rasina epoxidica sau vopsea pentru beton.
Noi, cei de la Adna Interdom folosim dispozitive speciale pentru eliminarea vechilor straturi de acoperiri precum vopseluri, lacuri sau rasini de pardoseala.

RECONDITIONAREA PARDOSELILOR EPOXIDICE
Reconditionarea unei pardoseli epoxidice poate fi facuta prin inlaturarea vopselei existente si aplicarea unui nou strat de rasina epoxidica dar… se mai poate face o reconditionare si prin slefuirea fina a stratului de rasina.
Eliminarea stratului vechi de rasina este destul de costisitoare dar slefuirea si finisarea vopselei existente nu este foarte costisitoare fiind si mai rapida, fara a afecta productia in spatial respectiv.

Pentru a putea reface aspectul pardoselei acoperite cu rasina epoxidica este necesar ca stratul de rasina, aplicat initial sa fie destul de consistent, mai exact rasina sa fie autonivelanta aproximativ 2-4 mm grosime.
Prin slefuirea fina se inlatura micile zgarieturi si se restabileste stralucirea initiala.

După restaurarea aspectului pardoselei se pot aplica diferite protectii de pardoseala sau lacuri sigilante special concepute pentru aceste suprafete.
PREGATIREA STRATULUI SUPORT PENTRU DIVERSE ACOPERIRI
Pregatirea stratului suport pentru aplicarea diferitelor tipuri de finisaje are un rol foarte important in durata de viata, exploatare a produsului final.
Fie ca se aplica o gresie, o marmura, un covor pvc, linoleum sau rasina eliminarea de la suprafata betonului a stratului de nisip si lapte de ciment prin slefuirea pardoselei este necesara, acest strat superior fiind destul de instabil si neaderent

Pregatirea stratului suport al pardoselei din beton poate fi facuta prin slefuirea agresiva a pardoselei cu diamante metalice, prin frezarea, scarificarea pardoselei folosind freze de beton , scarificatoare de beton care reduc diferentele de nivel sau defectele din turnare a pardoselei.
Bineinteles aspiratoarele industriale de praf au un rol important in captarea prafului rezultat in timpul acestor operatii de pregatire a suprafetelor podelelor.

COLORAREA PARDOSELILOR DIN BETON
Modificarea nuantei de gri a pardoselilor din beton poate fi facuta prin adaugarea in compozitie a diferitilor pigmenti folositi la colorarea betonului. Acest lucru trebuie facut in statia de preparare a betonului sau in cifa.
Dar ce te faci cand cantitatea de beton este mica sau cand nu ai luat in calcul initial acest aspect, de colorare a pardoselei din beton.

Aici intervenim noi cu o tehnica moderna de personalizare a pardoselilor din beton deja turnat ce au o nuanta de gri comun.
Prin procedeul de pigmentare, colorare a pardoselei din beton pătăm controlat pardoseala din beton existent. Patare- acesta este un termen popular echivalent, descrierea procesului de colorare. Coloraea betonului se realizeaza cu pigmenti speciali dizolvati in apa sau alcool si care prin pulverizare pe suprafata betonului uscat patrund in stratul superficial al betonului. Nu formeaza un film, un strat pe suprafata pardoselei care poate fi inlaturat prin spalare, patrund 2-3 mm in beton apoi cu substante profesionale sunt fixati in pardoseala.

Colorarea betonului nu este uniform daca facem o comparatie cu vopsirea betonului.
Pigmentii folositi pentru pesonalizarea betonului sunt limitati in comparatie cu rasinile unde se poate realiza orice nuanta si nu depinde de gradul de absorbtie diferit al pardoselei din beton, dar rezultatele sunt spectaculoase daca vorbim de un beton realizat in stil industrial.
Faptul ca putem obtine o culoare pe toata suprafata betonului si in acelasi timp pastram rezistenta caracteristica a podelei realizata din beton este un plus pentru pardoseala.
Un exemplu de pardoseala colorata dupa turnare .

Dupa slefuire si colorare:

DURIFICAREA PARDOSELILOR
Durificarea suprafetelor are ca scop cresterea rezistentei stratului superior al pardoselei la actiunea factorilor externi.
Mai exact sporirea rezistentei la zgarieturi, actiunea pneurilor asupra podelei, socuri pe pardoseala.
Durificarea se poate aplica oricarui tip de material mineral care alcatuieste suprafata podelei.
Solutiile pot fi multiple
- Silicati de sodium
- Silicati de litiu
- Amorse epoxidice
- Latexuri
- Rasini epoxidice
- Lacuri diluate
- Sau combinatii de solutii
Metoda aleasa tine de experienta echipei de slefuit cat si de bugetul impus.

Durificarea suportului poate fi facuta numai dupa pregatirea acestuia prin slefuire sau sablare.

Intarirea suportului, durificarea se poate face prin doua metode
- Pulverizarea pe suprafata a durificatorului de pardoseala
- Inundarea suprafetei cu Solutia de durificare

Cresterea rezistentei la actiunea factorilor externi este spectaculoasa sporind durata de utilizare a pardoselei.