Tratamente pardoseli beton

  BETON – este un amestec de pietriș ciment și apă, care se transformă prin uscare într-o masă foarte rezistentă.

 Betonul aparent este folosit din ce in ce mai des ca element de finisaj final.

Dacă ne referim la pardoseli din beton, pardoseli interioare sau pardoseli din beton, exterioare un rol important în durata de viată a pardoselei îl are clasa din care face parte betonul.

 Indicat ar fi ca preparea , turnarea pardoselei din beton și finisarea să fie făcute de firme profesioniste în acest domeniu.

 Cum de cele mai multe ori căutăm variante mai rapide sau reduse ca preț ajungem la pardoseli turnate cu defecte, deci au nevoie de alte intervenții precum slefuire beton, finisare beton, lustruire beton sau reconditionare beton.

SLEFUIRE BETON

 SLEFUIREA BETONULUI  are ca scop înlăturarea defectelor din turnare precum urmele de dreptar, micile denivelări. Laptele de ciment ridicat la suprafata betonului întărit împiedică aplicarea altor finisaje pe pardoseala din beton.

 In zonele industriale precum hale sau depozite se folosește elicopterizarea suprafeței cu cuarț, obținând o pardoseală lucioasă și rezistentă, dar dacă peste acest cuart se dorește aplicarea de rășini epoxidice atunci este necesară o șlefuire de suprafață, o mătuire a stratului suport pentru a crește aderența vopselei pe pardoseală, deci o șlefuire de beton.

  Tot de șlefuire ne ocupăm atunci când vine vorba de suprafețe vechi din beton întărit care s-a degradat sau a cărei destinație trebuie schimbată.

  Aceste pardoseli le găsim în hale de producție, în spații de depozitare sau alte spații industriale care generează praf.

 Slefuire beton se mai folosește și atunci când înlăturăm adezivi de gresie sau rășini exfoliate de pe pardoselile industriale.

  In urma procesului de șlefuire al betonului pardoseala rezultată este una foarte poroasă și zgâriată nu poate constitui o suprafață finală, aceasta trebuie acoperită cu gresie, vopsea sau alte finisaje.

  Dacă se dorește a se păstra betonul slefuit ca finisaj final atunci pardoseala din beton are nevoie de finisare beton, chituire beton, lustruire beton și protectie beton.

  De cele mai multe ori prețul pentru slefuirea unui metru pătrat de travertin depășeste valoarea materialului, deoarece sunt necesare multe manopere si materiale pentru a reface aspectul pardoselei.

FINISARE BETON

Finisarea pardoselei din beton se realizează în mai multe etape.

Sunt mai multe tipuri de finisare și anume,

  • Fără expunerea agregatelor
  • Cu expunerea parțială a agregatelor
  • Cu expunerea totală a agregatelor

 In funție de alegerea tipului de finisare a pardoselei, șlefuirea betonului are un alt preț, deoarece necesită manopere diferite, timpi diferiti, soluții de șlefuire diferite.

Betonul slefuit indiferent de tipul de finisare ales este o varianta des utilizată in hale si spații industriale deoarece nu generează praf, se întreține usor, are o rezistență crescută la abraziune.

 

 Finisarea pardoselei din beton include chituirea ciupiturilor, chituirea fisurilor betonului, folosirea de durificatori de pardoseală și sigilanți specifici betonului.

Finisarea betonului se poate opri la un aspect mat sau poate fi continuată până la obținerea unei pardoseli  finale lucioase din beton slefuit.

 Finisarea betonului poate include și personalizarea pardoselei prin colorarea suprafeței din beton șlefuit folosind diferiți pigmenți.

LUSTRUIRE BETON

  După ce am șlefuit betonul folosind discuri metalice de șlefuit montate pe utilajele profesionale de finisat pardoseli , folosite de către firma noastră, finisăm betonul, chituim pardoseala apoi aplicăm durificatori de pardoseală pentru a crește rezistența pardoselei din beton la uzură.

 Folosind discuri și dischete de șlefuit profesionale obținem luciul final al pardoselei din beton slefuit. Un luciu deosebit, ușor de întreținut și care reflecta lumina în pardoseală.

 O astfel de pardoseală din beton slefuit este ușor lavabilă și foarte rezistentă în timp.

PROTECȚIE BETON

  După operațiile de șlefuire și finisare a pardoselei, după ce am obținut o pardoseală din beton corespunzătoare bugetului alocat aplicăm substanțe și soluții de protecție a betonului.

Pentru pardoselile din beton exterioare sunt indicați impermeabilizanții de beton pe bază de solvent, pe bază de apă sau nano.

Pentru pardoselile interioare din beton se pot folosi pentru protectie si lacuri, ceruri sau soluții pe bază de litiu.

 O importantaă crescută asupra aspectului pardoselei o au și detergenții folosiți la întreținerea zilnică a pardoselei, detergenți utilizați de firma de curățenie aleasă sa facă mentenanța periodică.

Adna Interdom este o firmă de șlefuit pardoseli din beton, cu o experiență de 20 ani în acest domeniu, suntem deschiși diverselor provocări și dedicați proiectului.

 

 Au apelat la serviciile noastre,

Mall Outlet Bucuresti/ slefuire pardoseala beton

Mall Baneasa / slefuire lustruire pardoseli

Mall Coresi Brasov/ slefuire lustruire pardoseli

Iulius mall Iași/ slefuire finisare lustruire suprafete

Faleză Nord Constanța / șlefuire sigilare pardoseli

Salesianer Miettex / slefuire lustruire beton

Call Now Button