MOZAICUL, O PARDOSEALĂ REZISTENTĂ

 Societatea din care facem parte, în care trăim se bazează pe consum, foarte mult pe consum. Dar, doar unele țări  mai mult ca altele pe consum și nu pe producție cum ar fi mai sănătos.

 Aduc în discuție mozaicul, pardoselile din mozaic clasic,  mozaic venețian,  mozaic roman, mozaic care rezistă de zeci, uneori chiar sute de ani.

  In toate blocurile comuniste, în școli, în spitale, în instituții publice găsim montat pe pardoseală mozaic. Chiar și în spațiile industriale de producție a fost montat un astfel de mozaic.

Oare ,DE CE ?

Mozaic în Biserică

 Se pare că este o pardoseală destul de rezistentă. Combinația dintre ciment-mozaic de marmură – praf de marmură și apă formează o structură greu de distrus.

  Din păcate interesele economice, timpul de execuție, limitarea culorilor , comisioanele și neapsarea au făcut ca această pardoseală deosebită să fie marginalizată.

Nu sunt bani…

Vreau repede…

Doresc o anumită culoare…

Vreau o grosime cât mai mica

E o pardoseală banală…

Mozaic clasic in bloc comunist

 Se pare că se putea și atunci dar, doar în anumite blocuri și pentru anumite personalități.

 In ultima perioadă, mai exact din 2019 constatăm că cererea de pardoseli durabile, pardoseli din mozaic turnat și șlefuit a crescut.

 Ne-am săturat de parchet laminat … 5 ani, linoleum de trafic ….5 ani, rășină epoxy pe pardoseală… cel mult 5 ani, beton amprentat… în unele cazuri fericite 10-12 ani dar cu întretinerea lacului de protecție, microciment….5-7 ani cred, mochetă…. Praf

 Mergem în alte tări și admirăm Palate, Muzee, Gări și Aeroporturi, Piețe publice cam peste tot sunt pardoseli care durează de zeci de ani.

 Verificați, aruncați privirea pe jos, s-ar putea să-mi dați dreptate.

 

 

Pardoseală din mozaic

Din păcate nu mai sunt mozaicari, mă refer la meșterii care turnau mozaicurile, Nu mai există scoli în care să se învețe acestă artă. Trebuie doar să testăm , să căutăm materiale, să importăm agregatele piatra de marmură, praful de marmură.

 Așadar se alege varianta de rășină, mozaic pe bază de rășină numit și terrazzo mozaic, care este mult mai scumpă decât varianta clasică de mozaic.

 Am incercat să turnăm un mozaic classic, împreună cu un architect care a realizat desenul și culorile găsind un beneficiar deschis la noi provocări.

Turnare pardoseala de mozaic

Pardoseală din mozaic colorat

Pardoseală din mozaic șlefuit

 

  Suntem deschiși provocărilor, dacă vreți o astfel de pardoseală din mozaic classic, montată peste o încălzire în pardoseală, carevtrasmite căldura sută la sută, fără să ecraneze ne puteți contacta .

Nu montăm  epoxy terrazzo, încercăm mozaic pe bază de ciment.

Call Now Button