Mozaicul Clasic revine .
Pardoselile din mozaic devin din ce în ce mai utilizate în interiorul spațiilor de locuit.
Deoarece are avantaje multiple:
- Sunt pardoseli naturale
- Sunt suprafețe continue
- Se pot personaliza
- Mozaicul poate fi colorat
- Transferă căldura 100%
- Mozaicul se poate recondiționa
- Poate ingloba mai multe materiale
Turnarea pardoselei din mozaic se face pe șantier, folosind betoniere pentru amestecarea agregatelor.
Stabilirea grosimei finale de minim 2 cm se face cu beneficiarul. Se pot turna și grosimi mai mici, exemplu de 1 cm dar se folosesc alte agregate și alte sisteme de turnare.
Mozaicul după turnarea în grosimea stabilită se șlefuiește folosind discuri diamantate și dischete diamantate.
În toate pardoselile turnate apar găurele, acestea trebuiesc chituite. APOI materialul de chituit trebuie fixat pe pardoseală.
Șlefuirea și finisarea pardoselilor din mozaic este un proces de durată și destul de murdar. Deoarece prelucrarea pardoselei din mozaic se face cu apă, rezultând foarte mult șlam.
Tehnologia folosită la șlefuit și lustruit mozaicul este una modernă. Apa murdară rezultată în timpul procesului de slefuire este recuperată de pe pardoseală cu aspiratoare industriale de lichide.
Chituirea pardoselei de mozaic se face manual, astfel se urmărește fiecare zonă prelucrată, observând orice defect.
După chituirea suprafeței din mozaic se durifică pardoseală pentru a fixa pe suprafață materialul de chituit. Astfel se obține o creștere a rezistentei suprafeței la acțiunea factorilor externi, o rezistență sporită la uzură.
Folosind discurile de slefuit mai fine se pot obține pardoseli din mozaic strălucitoare sau mate, fără luciu comparabil cu al marmurei.
Pardoselile din mozaic după șlefuire pot fi protejate cu impermeabilizanți sau ceruri, dar operația de cristalizare este necesară pentru a închide porii suprafeței și a obține luciul natural al pardoselei din mozaic.