CURĂȚAREA ȘI INTREȚINEREA MARMUREI

Șlefuirea pardoselei din marmură poate fi întârziată dacă întreținerea și curățarea zilnică se face corespunzător. Anume, soluțiile folosite pentru spalarea marmurei să nu atace pardoseala din marmură. Detergenții de întreținere periodică trebuie să fie neutrii, deoarece detergenții acizi curăță repede suprafața din piatră naturală dar afectează pardoseala din marmură.

Pardoseală din marmură degradată

Manipularea obiectelor grele pe pardoseala din marmură , mobilă, scaune, canapele pot produce zgârieturi pe suprafața marmurei, astfel că o marmură zgâriată iși piede din strălucire. Deci este de evitat plimbarea, mutarea obiectelor voluminoase pe pardoseală.

Particulele de nisip purtate pe încălțăminte produc si ele zgârieturi pe pardoseală, sunt foarte abrazive.

Soluțiile de curățat marmura culese de pe internet EX. Oțet cu ceva……, Lămâie cu ceva…, Bicarbonat cu ceva… și acestea afectează strălucirea pardoselei din marmură. Produc mici leziuni pe suprafața pietrei, pardoseala pare curată dar nu are luciu, deoarece acesta a fost intrerupt de soluțiile neprofesionale folosite la spălarea podelei.

Dacă aveți o pardoseală din marmură este indicat să folosiți regulat detergenți pentru marmură lucioasă, pentru o curățenie zilnică iar din când în când un detergent professional cu ceară.

Nu sunt bune soluțiile universale dar în lipsă de altceva…

Dacă ați ajuns în punctul în care pardoseala din marmură și-a pierdut strălucirea inițială, ați incercat toate soluțiile de curățat marmura, ceruri pentru pardoseli sau cristalizanți de marmură atunci singura variantă de restabilire, redare a aspectului lucios este șlefuirea pardoselei din marmură.

Slefuire pardoseală marmură

 Recondiționarea aspectului marmurei se face prin procesul de șlefuire marmură.

Este un procedeu destul de complicat și costisitor. Se folosesc utilaje specializate de șlefuit marmura, consumabile diamantate pentru finisat marmura și personal specializat care manevrează aceste utilaje de șlefuit.

Noi cei de la Adna Interdom șlefuim, recondiționăm pardoseli din marmură din 2003.

Am realizat numeroase proiecte în tot acest timp, am învățat de la cei mai buni în acest domeniu – Klindex Italia – Folosim utilaje performante pentru suprafețe din marmura, pardoseli.

Marmură recondiționată

Call Now Button