Slefuire beton

Beton slefuit- un nou tip de finisare al pardoselei.

Orice clădire, orice spațiu fie el industrial sau casnic are in componența sa, inevitabil o pardoseală. Betonul este de multe ori luat în calcul ca și structură de rezistență sau material de egalizare sau umplutură.

De aceea nu se acordă o mare importanță felului în care se toarnă pardoseala din beton, mai exact modalității de finisare a suprafeței din beton.

De ce Beton Slefuit?

Sunt mai multe motive pentru care pardoseala din beton slefuit se incadrează în tendințele actuale ale construcțiilor. Atât în zona casnică cât și în zonele industriale, in interior sau în exterior, betonul întărit poate fi transformat și finisat prin diferite tehnici de lucru într-o pardoseală foarte rezistentă și aspectoasă.

Un spațiu modern dar și economic cu o pardoseală slefuită din beton se încadrează perfect în tendințele actuale ale decorării interioarelor cu betoane.

Betonul slefuit poate căpăta orice aspect:

 • dacă îl comparăm cu marmura lucioasă atunci podeaua din beton lustruit poate fi lustruită și finisată până la luciul marmurei.
 • granitul, mai exact duritatea granitului poate fi comparată cu duritatea pardoselei din beton slefuit, sunt clase de beton care se apropie de acestă duritate și rezistență.
 • aspectul mat al calcarului poate fi realizat pe beton, mai exact pardoseala de beton se poate finisa până capătă un aspect mat, mătăsos.
 • aspect colorat, precum vopseaua epoxidică sau linoleum se poate obține și dintr-o pardoseală de beton șlefuit și lustruit dacă se colorează în masa betonului sau se poate pigmenta pardoseala din beton întărit după ce a fost slefuit betonul .
 • aspect rugos, aniderapant al pietrei naturale poate fi imitat de o pardoseală din beton finisat prin buciardarea podelei de beton turnat .
Beton Slefuit

Beton slefuit

Pret beton slefuit?

Prețul pentru realizarea unei pardoseli este foarte important. Ca orice finisaj recondiționarea pardoselei din beton poate creste bugetul pentru o construcție sau poate micșora bugetul final al realizării podelei.

Dacă punem în balanță alte finisaje, precum acoperirea podelei din beton cu vopsea epoxidică, placarea podelei din beton cu gresie, placarea podelei din beton cu marmură sau granit, atunci finisarea betonului deja existent prin slefuirea si lustruirea betonului este o variantă cu mult mai ieftină.

Deci prețul pentru șlefuirea betonului este mult mai mic în comparație cu alte finisaje dedicate pardoselilor.

Pret slefuire beton

Pret slefuire beton

Exemplu clar este faptul că la realizarea unei podele din rășină prețul final este mărit cu pretul pentru slefuirea betonului. Slefuirea primară a podelei din beton este necesară pentru a pregăti stratul suport pe care se ancorează vopseau de beton. Dacă nu se realizează slefuirea grosieră a betonului atunci durata de viată a vopselei scade semnificativ.

Pretul pentru slefuirea betonului este calculat in functie de mai multe aspecte. Nu este o suma fixa deoarece pentru finisarea podelei din beton intarit sunt necesare mai multe manopere, mai multe discuri diamantate sau mai multe tehnologii de finisare, slefuire a betonului pe pardoseala.

La stabilirea pretului pentru slefuirea unui metru patrat de beton se urmaresc mai multe aspecte:

 • clasa betonului care alcatuieste pardoseala
 • marimea imperfectiunilor, denivelarilor pardoselei din beton
 • gradul de complexitate al lucrarii
 • tehnologia folosita pentru slefuirea betonului
 • adancimea sau grosimea de slefuire
 • marimea suprafetei de slefuit
 • termenele de executie

Unde pot instala betonul slefuit

Betonul constituie structura unei pardoseli. Poate fi beton de rezistentă sau să poarte un rol decorativ, de finisajal pardoselei.

Dacă ne raportăm la bugete și prețuri de execuție atunci prețul pentru slefuit betonul câștigă lupta cu celelalte prețuri DACĂ am luat în calcul slefuirea pardoselei de la început. Am să explic mai jos de ce trebuie luat in calcul pretul pentru slefuire de la început.

Revenim la situațiile in care putem folosi pardoseala din beton slefuit, Unde? Când?și Cum? putem monta o astfel de pardoseală.

Betonul slefuit este o pardoseală care poate decora orice incapere. De la zonele de showroom, de prezentare, interioare elegante de case, spații de depozitare, spații de birouri, hale, aeroporturi, aerogări, parcari etc. Bineînțeles ca betonul slefuit poate fi instalat atât în interior cat si in exterior.

Slefuirea pardoselei din beton se poate face în zonele de producție, în spațiile de depozitare unde generarea de praf este interzisă, in zonele cu trafic crescut deoarece betonul slefuit este o pardoseala destul de rezistentă, in reprezentanțe auto, în service-uri, ateliere de reparații și în zonele industriale.

Beton slefuit in living

Beton slefuit in interior

# Cum se realizează betonul slefuit ?

Pentru a realiza o pardoseală din beton slefuit mai întâi trebuie sa fi atent la modalitatea și etapele de turnare a betonului. Mai exact la pregătirea suprafeței unde se toarna pardoseala din beton, la respectarea regulilor de turnare prevăzute in proiectul de execuție. Turnarea betonului, vibrarea pardoselei din beton, elicopterizarea pardoselei betonate și taierea rosturilor au o importantă majoră în obtinerea unei pardoseli perfecte din beton șlefuit. Dacă se porneste cu o calitate bună de la demararea proiectului până la final atunci pardoseala finisata din beton va fi de o calitate bună, dacă se urmăreste ca prin șlefuirea betonului să se corecteze anumite imperfecțiuni, atunci calitatea finală are de suferit.

 • prima etapă în realizarea pardoselei din beton slefuit si lustruit este turnarea pardoselei din beton. Care trebuie sa respecte normele de rezistență, planeitate și duritate impuse pardoselei. Indicat este să toarne pardoseala din beton o firmă specializată , cu experientă în turnat betoane.
 • Tăierea rosturilor de dilatare, pentru evitarea, reducerea riscului apariției de fisuri în pardoseala de beton. Indicat ar fi să se realizeze a doua zi de la turnarea pardoselei de beton ce urmează a fi slefuită.
 • Slefuirea de degrosare a betonului este prima etapă in prelucrarea pardoselei din beton. In acesta etapă de polizare a betonului se inlatura defectele de montaj ale pardoselei turnate. Apar zgarieturi pe suprafata podelei din beton si gaurele in pardoseala.
 • Urmatoarea etapă este aspirarea pardoselei din beton folosind aspiratoare de praf industriale, pentru a vizualiza reparțiile ce urmeaza a fi facute pe suprafata pardoselei din beton slefuit .
 • Efectuare de reparatii pe pardoseala poate fi facuta cu rasini sintetice, cu cimenturi speciale sau cu amorse epoxidice, toate se raporteaza la bugete alocate pentru reconditionarea pardoselei din beton.
 • Finisarea si durificarea podelei din beton urmeaza ca etapa in procesul de slefuire al pardoselei de beton.
 • Durificarea are rolul de a spori rezistenta suprafetei la actiunea factorilor externi.
 • Sigilarea betonului slefuit este o etapa finala pentru realzarea unei pardoseli din beton rezistente.

 

Slefuire beton industrial

Slefuire beton industrial

Avantajele unei pardoseli din beton slefuit.

Asta e intrebarea; CE AVANTAJE AM DACĂ MONTEZ UN BETON ȘLEFUIT PE PARDOSEALĂ?

Avantaje slefuirii unei pardoseli din beton sunt multiple:

precum

 • rezistentă crescuta la actiunea factorilor externi, pardoseala nu se zgarie usor
 • pardoseala  din beton slefuit este sigilata- nu genereaza praf in incinta in care este instalată
 • betonul slefuit are o duritate sporită- rezista la traficul pe suprafata
 • betonul slefuit sporeste lumina in incapere, reduce costul de energie electrică-  betonul slefuit si lustruit reflecta lumina in pardoseală
 • betonul slefuit are costuri minime de intretinere- spalarea regulata a unei suprafete lucioase se face foarte repede si fara multa energie.
 • Se poate personaliza, mai exact se poate colora dupa intarirea betonului si slefuirea pardoselei.

Un filmulet cu o personalizare a unei pardoseli din beton slefuit- www.tratamentepardoseli.ro

https://youtu.be/rlNARZSxzL0

Colorare beton slefuit, adna interdom

Colorare beton slefuit, adna interdom

 

probă colorare beton pardoseală

Colorare pardoseala beton slefuit, adna interdom srl

 

Mostre de culoare pentru beton slefuit

Mostre de culoare pentru beton slefuit

Pentru o oferta de pret privind slefuirea sau reconditionarea pardoselei dumneavostra din beton ne puteti apela la tel 0723436067 sau pe mail adnainterdom@yahoo.com.

Avem experienta in slefuirea pardoselilor din beton, dispunem de utilaje de mari dimensiuni pentru suprafete industriale.

Call Now Button