Tratamente Pardoseli Travertin

 

TRAVERTINUL este o rocă sedimentară poroasă și imperfecta. Travertinul se găsește în două variante de piatră.
• travertin compact
• travertine spongios-poros
Dacă se închid porii, se chituie, cu ciment combinat cu praf de marmură iar apoi se șlefuiește se lustruieste travertinul poate căpăta aspectul fin de marmură.

 Aspectul imperfect al acestui placaj de piatră naturală conferă spatiului interior sau exterior în care este montat un design deosebit de cel al marmurei sau granitului.

SLEFUIRE TRAVERTIN

Indiferent unde este instalat travertinul, în baie, în living, în spatiile interioare sau în curte acesta necesită după montajul professional o serie de tratamente ale suprafețelor.

Tratamentele pardoselilor din travertin pe care societatea noastră, Adna Interdom le efectuează la modul profesional sunt următoarele

• Slefuire pardoseli din travertin
• Chituire pardoseli din travertin
• Lustruire pardoseli din travertin
• Ceruire pardoseli din travertin
• Impermeabilizare travertin

 

  Slefuirea travertinului se realizează cu aceleași utilaje folosite la finisarea pardoselei din marmură, aceleași etape, pași de șlefuire dar cu discuri metalice de șlefuit pardoseli diferite de cele pentru marmură.

  De cele mai multe ori prețul pentru slefuirea unui metru pătrat de travertin depășeste valoarea materialului, deoarece sunt necesare multe manopere si materiale pentru a reface aspectul pardoselei.

După slefuirea pardoselei si chituirea suprafetei travertinul are nevoie de aplicarea unei protectii impotriva acțiunii lichidelor pe suprafață.
Impermeabilizanții, cerurile nu protejează travertinul impotriva acțiunii acizilor pe pardoseală.

LUSTRUIRE TRAVERTIN

Pentru a obține o pardoseală lucioasă din travertin este necesară o chituire a placajului de travertin, de utilizarea unor soluții speciale de sigilare și durificare.
Chituirea travertinului poate fi efectuată cu rașină specială, chituire cu ciment sau cu chit de rosturi.
In functie de materialul folosit la chituit se pot obține diferite grade de lustru al pardoselei din travertin.

 

RECONDITIONARE TRAVERTIN

  Indiferent dacă travertinul este lucios sau mat, acesta se pătează, se zgârie, își pierde aspectul de nou precum orice piatră naturală montată pe pardoseală.

 Așadar la un anumit interval de timp, travertinul are nevoie de o recondiționare, restaurare a aspectului și redarea stării inițiale.

  Recondiționarea travertinului presupune de cele mai multe ori reluarea procesului de șlefuire, chituire, lustruire și protectie aplicat pardoselilor din travertin.

Pentru spălarea si curațarea travertinului sunt necesare substanțe si detergenți dedicati pardoselilor din piatra naturală.
Detergenții folosiți la curățarea zilnică au un rol important în menținerea aspectului pardoselei din travertin.
Este foarte important ca firma de curățenie aleasă să facă mentenanța suprafeței să utilizeze detergenți neutri și detergenți de întreținere cu ceară, precum și monodiscuri și mașini de spălat profesionale.

 Au apelat la serviciile noastre,

 

  • Teatrul Toma Caragiu Ploiești- șlefuire/ lustruire pardoseală
  • Teatrul foarte mic București-șlefuire/ lustruire/ impermeabilizare pardoseli
  • Muzeul Bucureștilor-Palatul Șuțu – șlefuire/ protecție pardoseli
  • Muzeul Antipa București-recondiționare pardoseală mozaic
  • Carmangerii, Spații de producție alimentară- pardoseli continuie/slefuire/ impermeabilizare
  • Depozite frigorifice și Spații alimentare-pardoseli fără rosturi, lavabile, ușor de întreținut
Call Now Button